by

AMICOM consideră esențială înțelegerea instrumentelor de marketing

AMICOM Consulting & Strategy consideră că materialele video reprezintă un important instrument de marketing. Utilizatorii de social media urmăresc multe materiale video, atât pe Facebook, cât și pe Instragram sau Snapchat, dar care este motivul pentru care aleg să facă acest lucru?

Zoe Dowling de la Focus Vision a făcut publice rezultatele unei cercetări realizate de compania sa despre conținutul pe care îl urmăresc și îl distribuie consumatorii.

Ce impact are creșterea explozivă a conținutului video ca instrument de marketing asupra comportamentului consumatorului? Care este legătura dintre filmulețele de pe social media și tendința consumatorilor de a cumpăra?

În 2017 s-au înregistrat 1 miliard de ore de videoclipuri YouTube vizualizate pe zi, iar 500 de milioane de utilizatori au vizionat videoclipuri pe Facebook. Consumatorii folosesc mai multe date video decât toate celelalte tipuri de trafic de date și vor folosi chiar și mai multe date video pe parcursul anului următor.

Studiul celor de Focus Vision a implicat 500 de consumatori din S.U.A. și 500 din U.K., care au răspuns unui sondaj mobil de 15 minute al cărui scop este explorarea comportamentelor consumatorilor și a motivațiilor lor de distribuire a materialelor video online.

Videoclipurile amuzante cu pisici sunt preferate de mulți utilizatori, dar studiul arată că 60% dintre respondenți sunt interesați în principal de conținutul „informativ”, urmat de 55% care doresc „distracție” și 46% care doresc videoclipuri „amuzante”.

Studiul a constatat că materialele video de marcă sunt un declanșator puternic al implicării. După vizionarea unui video de promovare a unui produs, 61% dintre consumatori au declarat că le-a plăcut videoclipul, 54% au vizitat un site web de produse, iar 28% au susținut că au cumpărat produsul. S-a constatat că 32% dintre persoanele care au împărtășit un video de promovare au continuat să achiziționeze produsul sau serviciul.

Cunoașterea audienței este esențială în marketing. Studiul a arătat că 58% dintre baby boomers împărtășesc conținut video cu animale de companie sau cu alte animale, față de 52% din generația X și 40% din generația Y. Generația Y este mai predispusă decât generațiile mai în vârstă să partajeze conținut de divertisment, în timp ce generația X distribuie mai degrabă conținut muzical decât orice altă categorie de video. Studiul a constatat, de asemenea, că 39% dintre bărbați raportează vizionarea întregului conținut al videoclipului promoțional, comparativ cu 25% dintre femei. Bărbații au, de asemenea, o tendință mai mare de a împărtăși conținutul de brand decât femeile (44% față de 29%).

Concluzia principală a studiului este că materialele video pot determina un angajament direct cu marca.

Amicom creează materiale video pentru clienți și consideră că acestea reprezintă un element important al mixului de marketing.

Sursa: ama.org