by

AMICOM recomandă 5 strategii de marketing

AMICOM Consulting & Strategy vă recomandă câteva tactici de marketing care vă vor pot ajuta în afaceri:

Oferiți un premiu pentru recomandări

74% dintre consumatori susțin că recomandările „mouth-to-mouth” influențează foarte mult achizițiile lor. Pentru a vă crește vânzările, puteți acorda reduceri și oferte pentru clienții curenți care recomandă produsele și serviciile voastre prietenilor și familiei.

Folosiți email marketingul

În timp ce platformele sociale media fac modificări de algoritm care limitează vizibilitatea postărilor voastre, e-mail marketingul vă permite să ajungeți direct la clienții selectați. Le puteți trimite celor care vă urmăresc pe rețelele sociale link-uri către un formular de înscriere prin e-mail și astfel puteți comunica pe e-mail cu cei interesați.

Organizați un concurs

Concursurile reprezintă o modalitate ușoară de a încuraja implicarea publicului. Organizați un concurs de fotografie sau o tombolă la care potențialii clienți pot câștiga premii. Asigurați-vă că premiul este de interes pentru publicul căruia vă adresați.

Fiecare concurs bun are nevoie nu doar de un premiu valoros, ci și de un scop clar definit, care să fie benefic pentru afacerea voastră. Creșterea numărului de adepți ai rețelelor sociale, obținerea de vizite la magazinul vostru sau construirea unor baze de date cu adrese de email sunt toate rezultate valoroase ale concursului, atâta timp cât vă decideți în prealabil în mod clar scopul și măsurați succesul.

Creșteți valoarea prin conținut

Ce obțin clienții? Aceasta este întrebarea pe care ar trebui să o luați în considerare în mod constant atunci când decideți cu privire la cele mai bune strategii de marketing pe care să le utilizați. Dacă nu oferiți ceva pe care clientul îl dorește, acesta nu va fi interesat de acțiunile voastre.

Alăturați-vă (și conduceți) discuția

Găsiți locații unde puteți discuta cu potențialii clienți și vă puteți arăta experiența. Cu cât expunerea devine mai mare, cu atât mai mult consumatorii se vor gândi la produsele voastre atunci când au nevoie să achiziționeze ceva.

AMICOM Consulting vă recomandă să elaborați o strategie de marketing care să răspundă nevoilor clienților și să încercați să vă optimizați constant tacticile pentru că ceea ce a funcționat în unele situații, poate să nu funcționeze atât de bine în altele.

Sursa: forbes.com