by

Sfaturi pentru întreprinderile mici

AMICOM Consulting & Strategy consideră că inițierea unui plan eficient de relații publice este unul dintre aspectele cele mai importante care contribuie la construirea succesului unei organizații, indiferent de nivelul de dezvoltare al acesteia.

Elaborarea campaniilor de relații publice (PR) este adesea un demers care necesită timp, efort concentrat și resurse financiare importante. Iată câteva sfaturi utile pentru întreprinderile mici care doresc să inițieze o campanie de PR:

1. Creați un kit de presă. Kitul de presă este o compilație digitală a documentelor de fond. Poate cuprinde inclusiv documente biografice, date despre companie, descrieri ale produselor sau imagini cu acestea. Cea mai simplă modalitate de stocare a kitului de presă este într-un fișier online. Dacă mass-media vă solicită kitul de presă, le puteți trimite imediat un link pentru descărcare.

2. Configurați Google Alerts atât pentru afacerea personală cât și pentru concurenți. Este important să aflați în timp real știrile care menționează numele companiei voastre, dar și să fiți la curent cu mișcările concurenței. Setarea alertelor vă permite să fiți la zi cu toate noutățile care vă interesează din mass-media, noutăți care v-ar putea sprijini sau afecta afacerea.

3. Fiți proactiv și căutați oportunitățile care vă pot ajuta să vă poziționați ca experți. Nu uitați să folosiți SEO (Search Engine Optimization) atunci când vreți să redactați articole despre afacerea voastră.

4. Nu ezitați să scrieți editoriale. Se întâmplă ceva în mass-media despre care vreți să comentați? Lansați o campanie demnă de remarcat? Aveți o opinie pe care vreți să o împărtășiți cu ceilalți? Redactați un editorial prin care să vă comunicați părerea.

5. Acordați timp în fiecare zi pentru a descoperi oportunități prin care să comunicați mai bine cu presa . Întocmiți o listă a jurnaliștilor pe care să o completați regulat. Încercați să nu păstrați legătura cu jurnaliștii doar prin intermediul email-ului. Îi puteți invita la diverse evenimente sau press trip-uri.

AMICOM Consulting sfătuiește întreprinderile mici să acorde o importanță sporită activității de PR. Nu e suficient să ai un produs excelent. Dacă nimeni nu știe despre el, vânzarea acestuia poate să nu fie de succes. Dacă nu aveți bugetul necesar pentru a apela la o agenție de relații publice, vă puteți angaja un specialist intern care să coordoneze toată activitatea de PR.

Sursa: huffingtonpost.com