by

Amicom vă sfătuiește să vă promovați evenimentele către audiența adecvată pe Facebook

Amicom Consulting & Strategy consideră că una dintre greșelile pe care le fac frecvent multe companii este încercarea de a se adresa cât mai multor posibili clienți, fără să țină cont de particularitățile acestora.

Promovarea pe Facebook a unui eveniment sau a unei campanii reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru echipele cele mai experimentate. Facebook își modifică în permanență algoritmii, astfel încât să poată afișa doar conținutul cel mai relevant pentru fluxurile de știri ale utilizatorilor. Direcționarea mesajului către publicului potrivit este esențială întrucât targetarea crește numărul de conversii și reduce suma pe care o cheltuiți. Atunci când selectați audiența căreia vă adresați , iată câteva aspecte pe care trebuie să le luați în calcul .

Utilizarea unor segmentele de public deja cunoscute

Dacă aveți deja o campanie, platforma Facebook vă permite să vă adresați categoriilor de public selectate anterior. Este indicat să folosiți această metodă dacă publicul țintă este mare sau dacă aveți o mare varietate de criterii care determină targetarea granulară.

Retargetarea

De multe ori, site-ul vostru este accesat de persoane care nu sunt neapărat convinse să vă achiziționeze produsele. De aceea, puteți să folosiți retargetarea pentru a vă adresa persoanelor care v-au vizitat măcar o dată site-ul. Retargetarea ar trebui să fie folosită atunci când doriți să rămâneți în contact cu posibili cumpărători. Poate data viitoare când vă accesează site-ul, vor dori să facă și o achiziție.

Audiență similară

Audiența similară vă poate ajuta să ajungeți la mai multe persoane și să vă extindeți către segmente de public noi. Acest tip de public este generat de Facebook și este alcătuit din utilizatori care sunt asemănători din punct de vedere demografic și comportamental cu persoane din publicul vostru personalizat.

Pentru a crea un public de tip Lookalike pe Facebook, va trebui mai întâi să selectați un public specific, care cuprinde vizitatorii site-ului vostru web, abonații la e-mail sau clienții existenți. Publicul similar va fi compus din oameni care împărtășesc calități cu publicul vostru personalizat, dar sunt alte persoane.

Amicom Consulting consideră că fiecare companie trebuie să își cunoască cât mai bine publicul pentru a putea realiza o ofertă clară, care să răspundă nevoilor consumatorilor.

Sursa: eventbritte.com